Selecteer een pagina

Begeleiding

Wij bieden begeleiding bij diverse zorgsituaties. Tevens hulp bij de dagelijkse bezigheden. Naast begeleiding houden we een oogje in het zeil en zijn heel betrokken met de client. Bij de begeleiding van ouderen is het van belang dat beperkingen of belemmeringen tijdig gesignaleerd worden. Mensen waarbij bijvoorbeeld het geheugen achteruit gaat, of die een beroerte gehad hebben. Zij realiseren zich niet altijd meer wat er aan de hand is. Dit kan belastend zijn voor naasten en familie. Het kan voor onbegrip en verwarrende situaties zorgen waarbij extra ondersteuning in huis of in een zorgcentrum een uitkomst kan zijn. Bij deze verschijnselen is het belangrijk dat men elkaar begrijpt en hoe mensen er mee om gaan.
Dit vinden we heel belangrijk en daarbij kunnen wij zorgvragers en hun partners hierin ondersteunen. Onze metgezellen zijn op de hoogte van de signalen en het optreden van bijvoorbeeld gedragsveranderingen (dementie) van mensen met ouderdomsverschijnselen. 
 
Gezelschap in de vorm van dagbesteding kan een mogelijkheid zijn bij individuele begeleiding aan iemand waarbij een hersenaandoening geconstateerd is. In de praktijk betekent dit dat de partner, vaak mantelzorger, af en toe ook tijd voor zichzelf heeft. Of de eigen gezondheid even voorop kan stellen. Wij bieden naast begeleiding (in overleg met u) ook licht verzorgende taken. 
Individuele begeleiding kunt u aanvragen bij o.a.:
 
  • het ondersteunen en vergezellen bij het voortbewegen in- en buitenshuis
  • het onderhouden van sociale contacten 
  • samen een activiteit ondernemen (hersengymnastiek, scrabble spelen of een wandeling maken)
  • samen naar een afspraak bij de huisarts of het ziekenhuis
  • Licht verzorgende taken (in overleg).

"Mijn moeder is de laatste tijd nogal verward. Ik werk de meeste dagen en woon ook ver weg. Wat extra ondersteuning aan huis zou ons beiden helpen."