Selecteer een pagina

Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Ze zorgen dat we kunnen bewegen en waarnemen, ze zijn verantwoordelijk voor ons denkvermogen, gevoel voor humor, inlevingsvermogen, onze veerkracht, sociale vaardigheden en nog veel meer. 

Als er iets in onze hersenen verandert, veranderen wij zelf. Dat maakt hersenaandoeningen zo ingrijpend. Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven te maken met een of andere hersenaandoening: zelf, of in de naaste omgeving. Toch is er bij de meeste mensen maar weinig over bekend. In dit boek geeft Iris Sommer mensen met verschillende aandoeningen een gezicht en een stem. Aan de hand van hun ervaringen worden ontstaan, verschijnselen, diagnostiek en behandeling toegelicht. 

 

Afgelopen donderdag 28 januari, was ik aanwezig bij een lezing over het boek Haperende hersenen van Iris Sommer. Voor mensen die er mee te maken hebben waren diverse situaties waarover ze vertelde heel herkenbaar. Ook Interessant voor hen was dat ze veel wist te vertellen over diverse onderzoeken om de juiste medicatie te vinden voor diverse aandoeningen. Veel antwoorden op gestelde vragen naderhand waren heel leerzaam, ook voor in de praktijk.